ABD eğitim sistemini yeniden yapılandırıyor!

ABD eğitim sistemini yeniden yapılandırıyor!

Pandemi hayatımızda birçok şey gibi eğitim anlayışını da değiştirdi. ABD’de 20.000'den fazla devlet okulu öğretmeni arasında yapılan bir anket, öğretmenlerin% 99'unun kaliteli öğretimin sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal beceriler ( SEL -SDB) yetkinliklerini de içermesi gerektiğine inandığını ortaya koydu. Bir başka ulusal anket öğretmenlerin % 93 ünün sosyal-duygusal becerilerin öğretilebilir olduğunu ve okulların bu becerileri gelişimini teşvik etmesinin en önemli görevleri olduğuna inandığını söyledi.
Uzun süredir Jack Ma gibi ünlü iş adamları ve Hariri gibi gelecek filozofları okulların mevcut eğitimleri bırakarak sosyal duygusal becerilere ve yaratıcılığa odaklanmaları gerektiğini dillendiriyor. Gelecekte algoritmalar birçok mesleği ele geçirecek, ancak insani becerileri olanlar işlerini koruyabilecek. OECD de bu bağlamda derin araştırmalar yaptırarak iş hayatında istenen sosyal duygusal becerileri belirledi. Bunlar Lions Quest’in verdiği becerilerle örtüşmekte.
Son gelişme ABD Federal bütçesi SEL programları alacak K-12 devlet okullarına tahsis edilmek üzere 2.5 yıl için 120 milyar dolar ayırdı. Eğitim yeniden yapılanıyor ve sosyal duygusal beceriler öncelik kazanıyor. Ülkemizde de gereken önemin verilmesi dileğiyle..
Nilgün Niord / Lions Quest Avrupa Koordinatörü


© 2024 Lions Kulüpleri Vakfı