Lions Quest Yaşam Becerileri Eğitim Programı Turkiye'de 11.yılında

Mavi Haliç Lions Kulübü öncülüğünde başlayan program yıllar içinde önce 118 E Lions Yönetim Çevresinde sonra MD 118 Konseyinde Eğitim Projesi olarak kabul edildi Böylece Türkiye çapında 6 Yönetim Çevresi Genel Yönetmenleri ve Kulüplerin desteğini alarak görev alan Lionların önderliğinde yaygınlaşarak gelişti.
350ye yakın özel ve resmi okul öğretmenleri eğitilerek öğrencilerin yararlanmaları sağlandı.
Program Dünyada CASEL tarafından kabul edilmiş Sosyal Duygusal Öğrenme Yöntemleri ile uygulanmaktadır. Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı
LCIF Merkezinde 21.yy gençliğinin ihtiyacı olan içerik, sürekli yenilenerek Dünyada 105 Ülkeye ulaştırılmaktadır. Ülkelerin kendi dillerinde ve uyarlanarak uygulanmaktadır.
SEL -Sosyal Duygusal Öğrenme SDO yöntemlerini en iyi düzeyde bilen uzman eğitmenlerimiz okul öncesi dönemden lise son sınıfa kadar dört aşamada programın uygulanması için seminerleri yönetmektedirler.
Ayrıca eEğitim verilen okullarda follow up..takip ve yenilenme eğitimleri vermektedirler. Son yıllarda artan bağımlılık tehlikesi ile mücadele de etkin program olarak tercih edilen Lions Quest Balkan Ülkelerinde UNODC uzmanları ile Birleşmiş Milletler ile ortak olarak çalışmasını sürdürmekte ve Ülkemizde de başlaması için girişimler sürmektedir.
Sosyal duygusal öğrenme yöntemleri ile yetişkinlere kişisel gelişim ve güçlenme, beceri kazanma eğitimleri eğitmenlerimizle verilmektedir.
Spor alanında beceri kazandırma programa alınmıştır
Bu yıl TUSIAD eğitim komisyonu ile Sosyal Duygusal Öğrenme yöntemlerinin yararları ve uygulanma alanları konulu çalıştaylar ve bir sempozyum düzenleyerek çevremizi aydınlatmak için öncü olacağız.
Ülke Direktörümüz Nilgun Niord Avrupa da 35 yıldır programı uygulayan 34 ülkenin koordinatörü olarak başarılarla çalışmaktadır.
Ülkemizde eğitimlerin koordinasyonu tarafımdan yapılmaktadır.
Umudumuz 2018-19 yılında 6 Yönetim Çevremizin görevlileri ile işbirliği ile , eğitmenlerimizle ,okullarla, aileleri de kapsayan geniş bir hizmet ortamını , programın etkin uygulanmasını ,büyük bir dayanışma içinde sağlamaktır.
Tüm emek ve destek verenlere teşekkür ediyor, başarılarımızın güçlü çalışmalarla devam etmesini diliyorum.
Saygılarla
Pedagog A.Şima Sunder
Yaşam Becerileri Eğitimler Koordinatörü


© 2024 Lions Kulüpleri Vakfı