Uluslararası Lions Quest Çalışmaları

Lions Quest logo int

Uluslar arası Lions Kulüpleri Vakfı, Financial Times’in birinci seçtiği dünyanın en etkin insani hizmet kuruluşlarından biri kabul edilmektedir . Lions Quest ise Vakfın Amiral Gemisidir.

Bugüne kadar 107 ülkede milyonlarca çocuğun hayatına dokunmuştur. Chicago Oak Brook’taki Lions merkezinde çalışan çekirdek ekip ve sayısız uzman ile yönetilmekte ve geliştirilmektedir. Program ile ilgili temel kararları veren Vakıf Danışma Kurulu sürekli iletişim içindedir ve yılda iki kez toplanmaktadır. Vakfın ülkelere vereceği destek fonlarına da bu kurul karar vermektedir.

Lions Quest Avrupa’da  34 ülkede uygulanmaktadır. 1988 yılında başlayan ülke İsveç ilk, bu yıl başlayan  Moldova son uygulayan ülkedir. Norveç, Almanya, Litvanya, Ukrayna gibi kimi ülkelerde temel milli eğitimlerinin içine alınmıştır. İskandinav ülkelerinde çocuk ve genç grupların olduğu her alana, özellikle spor antrenör ve koçlarına uzatılmıştır.

Avrupa “ Quest’i programın lokomotifi kabul edilmektedir ve tüm dünyada 300 dolayında olan Lions Quest eğitmenlerinin 200 ü Avrupa’dadır. Ülke yöneticileri, koordinatörleri ve eğitmenler network içinde sürekli iletişim içindedir ve bilgileri, gelişmelerini, ülkelerindeki oluşumları paylaşmaktadır. Her yıl Ocak ayında farklı bir ülkede canlı toplantıda buluşan Avrupa yönetici ve eğitmenleri son toplantılarını Kiev de yapmıştır. 2021 de Porto da planlanan buluşma çevrim içi yapılacaktır. Bu toplantılara Japonya, Hindistan ve Avustralya da katılmaktadır.

Nilgün E.Niord Uluslar arası Vakfın Danışma Kurulu üyesi ve Avrupa Koordinatörüdür.

Amerika merkezin yanısıra her ülkenin web sayfası vardır. Bazı ülkeler programa farklı isimler verdikleri için sayfaları” lionsquest “  adı altında olmayabilir. Örneğin:  Almanya: Erwachsen Werden (Yetişkin Dünyası)  NorveçMitt Valg (Benim Seçimim) İsveç: Tillsammans (Birlikte) gibi.


© 2024 Lions Kulüpleri Vakfı