UNODC İstanbul Ofisi Açıldı

UNODC(Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi) Istanbul'da ofisini açtı. 6 Yıldır 5 Balkan ülkesinde Milli Eğitim Bakanlıkları ile LionsQuest programını uygulayan, değerlendirmelerini yapan ve etkisini ölçen ofis, yeni ülkelerde de Lion'lar ile çalışacak.


 
Dijital Wellness Lab

Harward Üniversite Bünyesinde açılan Dijital Wellness Lab( Dijital esenlik Labaratuvarı) LionsQuest programının ekran bağımlılığı için en koruyucu program olduğunu  onaylıyor.


 
Meslek Lisesi Öğretmenlerine Lions Quest Eğitimi

Hatay Erol Bilecik Teknik Meslek Lisesinde eğitim başladı. İlk kez bir meslek lisesini eğitiyoruz. Öğretmenler sınıf ortamında , Rengin Hoca online, değişik ve yeni bir macera!

Lions Quest Eğitimleri böylece Meslek Liselerinde de verilmeye başlandı. Özel Müfredat için bir de kitap hazırlanıyor.


 
ŞİMDİ ÇOCUKLARIMIZIN SOSYAL DUYGUSAL BECERİLERE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACI VAR

Okullar açılıyor. Çocuklarımız öğretmenlerine, arkadaşlarına kavuşacaklar. Aileleri dışındakilerle iletişim kurmayı, birlikte çalışmayı yeniden öğrenecekler.
Öğretmenlerimizin korku, stres, kaygı, öfke, yalnızlık gibi duygularla başa çıkması gerekecek.
Şimdi çocuklarımızın her şeyden çok sosyal duygusal becerilere ihtiyaçları var.
Etkin iletişim, eleştirel düşünme, takım ruhu, problem çözme, hedef koyma, sorumlu karar verme, özgüvenli, öz motivasyon, öfke ve duygu kontrolü, başkalarına ve farklılıklara saygı gibi sosyal duygusal becerilere 21.yüzyıl becerileri de deniyor. Bu becerilerin sağlıklı ve mutlu yaşamın ve akademik başarının temeli olduğu kanıtlandı.
İş dünyası artık sadece diplomaya bakmıyor; bu becerileri gelişmiş elemanlar arıyor.
Bu becerilerin öğretilebilir ve öğrenilebilir olduğu da kanıtlandı. Bu konuda dünyada kreşlerden üniversite çağına kadar uygulanan bilimsel araştırmalara dayanan onlarca okul programı geliştirildi, örgün eğitimin içine alındı.
“Quest” programı dünyadaki en iyi programlarından bir tanesi. Stanford üniversitesi çıkışlı, Harvard, Helsinki, Boğaziçi üniversiteleri destekli, Lions kulüplerinin sosyal sorumluluk projesi olarak yaygınlaştırdığı bir program. Ülkemizde Türk Lions Vakfı altında 12 yıldır uygulanmakta. Yüzlerce okuldan 8000 i aşkın öğretmene eğitim ve rehber uygulama kitapları verildi. Çevrimiçi eğitimlerle Edirne’den Ardahan’a yüzlerce köy öğretmenine ulaşıldı. Devlet okulları ve öğretmenlerine ücretsiz özel okullara kar amacı gütmeyen sembolik bir ücret ile verildi, verilmeye devam ediyor.
Program milli eğitim müfredatı ile çatışmıyor, onu destekliyor. Becerileri kazandırmanın yanı sıra sınıfta ve okulda olumlu, güvenli iklim yaratıyor.
Bugün öğretmenlerimizin, çocuklarımızın ihtiyacı olan iklimi.


 
TEGV-Lions Quest İşbirliği

Eğitime gönül verenler ile bugüne kadar 3 milyon çocuğa eğitim desteği sunan, ülkemizin önder eğitim vakfı TEGV, Lions Quest Sosyal Duygusal Öğrenme ve Yaşam Becerileri programını sahasında uygulamaya başlıyor. Lions Quest ilk ve ortaokul düzeyi programının gönüllülere tanıtılması konusunda ilk adım atıldı.

10-11 Temmuz 2021 günleri 20 TEGV gönüllü eğitmeni uluslararası eğitmen Oral Özeken'den programın uygulanması üzerine eğitim aldı.
Eğitime gönül verenler ile bugüne kadar 3 milyon çocuğa eğitim desteği sunan, ülkemizin önder eğitim vakfı TEGV, Lions Quest Sosyal Duygusal Öğrenme ve Yaşam Becerileri programını sahasında uygulamaya başlıyor. Lions Quest eğitmeni uluslararası eğitmen Oral Özeken'den programın uygulanması üzerine eğitim aldı


 
125 eğitim 81 il ve 3300 Öğretmene Ulaştık

Lions Quest çevrimiçi eğitimleri bugün itibarı dönem içinde ile 125 eğitim ve 81 ilimiz ve köylerinden 3300 öğretmene ulaşmış bulunuyor. Bu rakamlar geçtiğimiz 12 yılın toplam rakamlarına yaklaşmış durumda. Pandemi'nin olumuz koşullarını olumluya çeviren Lions Quest yeni normal eski nomal'e dönse bile çevrimiçi eğitimler ile ülkenin her köşesinden öğretmenlere ulaşmayı sürdürecek.  

1 Haziran'da gerçekleitirdiğimiz Lions Quest Zirvesine katılan uluslararası görevliler çok değerli geri bildirimler yaparak Türkiye çalışmalarına takdirlerini bildirdiler. 

Ülkenin önde gelen okullarından Irmak Okulları her kademede model okulumuz oluyor. Aileleri de içerecek olan  eğitim sürecinini Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri de izleyerek yeni bir ölçme değerlendirme yapacaklar. 

Fatih Lİons Kulübü altında kurulan Öğretmenler Dal Kulübü üyeleri programın daha geniş öğretmen ağlarına tanıtılması  ve çok popüler olan E Twinning konusu olması için yoğun bir çalışma içindeler. Ayrıca yine çevrimiçi olarak Sağlıklı Beslenme ( Türk Böbrek Vakfı işbirliği ile ) , Hızlı Okuma, Satranç, İlk Yardım  gibi çeşitli eğitimler organize ederek öğretmenleri zenginleştiriyorlar. Dileğimiz her kulübün bir "öğretmenler dal kulübü " oluşturması.

Bir başka taze haber - 118 K Yönetim Çevremiz Kesim Başkanı Sabih Çoşkuncu öncülüğünde 118 K Yönetim Çevremizin sağladığı TEGV ile uzun soluklu bir işbirliğine başladık. TEGV yöneticileri lkokul ve ortaokul programlarımızı son derece beğendiler ve tüm ülke kapsamında olduğu gibi uygulamaya karar verdiler. Bir protokol yaparak Temmuz ayında gönüllülerini eğiten ana eğitmenlerini eğiterek başlıyoruz.  Okul dışında olacak bu eğitimlerin ve TEGV işbirliğinin onayını LCIF'den almış bulununuyoruz. 

Lions Quest bildiğiniz gibi 2008-9 döneminden bu yana 3 yılda bir Ulusal Konvansiyonda onaylanarak yenilenen tek MD ortak projemizdir. Lions Quest Türkiye ekibi olarak geçmiş ve özellikle bu dönem Konsey'imizin ve Genel Yönetmenlerimizin verdikleri desteğin önümüzdeki dönem de devam edeceğinden eminiz. Ülke eğitimine en büyük katkımız olan ve Lions'u Edirne'den Ardahan'a öğretmenlerimiz üzerinden toplumumuza yayan bu değerli programı her Lion'un bilerek , çevresine anlatarak gurur duymasını diliyoruz. 


 
Lions Quest Zirvesi 2021

Lions Quest Ekibi yoğun çalışmalar ve hazırlıklar sonunda yaklaşık 300 kişinin zoom üzerinden katıldığı üst düzey katılımcı ve konuşmacıların olduğu zirve toplantısını 1 Haziran 2021 akşamı gerçekleştirdi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden katılanlara aynı anda simultane tercüme hizmeti verildi. Lions Quest Türkiye ekibi sosyal duygusal öğrenmeyi anlatan kısa bir gösteri sundu.


 
Dünya Su Günü

Dünya Su Günü, her yıl 22 Mart'ta kutlanan bir gündür. 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilmiştir.

İlk kez 1992'de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda önerilen "Dünya Su Günü", gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında oluşturuldu.

Her üç yılda bir toplanan ve 2009'da İstanbul'da düzenlenen Dünya Su Konseyi'nde katılımı artıran Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden bir olgu olduğunu vurgular. (Vikipedia)

 


 
© 2024 Lions Kulüpleri Vakfı